Καλωσήρθατε στη ιστοσελίδα μας επιλέξτε το κείμενο προς φωνητική ανάγνωση και πατήστε το εικονίδιο με το ηχείο   Click to listen highlighted text! Καλωσήρθατε στη ιστοσελίδα μας επιλέξτε το κείμενο προς φωνητική ανάγνωση και πατήστε το εικονίδιο με το ηχείο

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται με αφορμή την εβδομάδα αυτή, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών με ανάπτυξη βιώσιμων τοπικών σχεδίων κινητικότητας.
Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει ενεργά με μία σειρά δράσεων στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κινητικότητας, αλλά και αλλαγής συμπεριφορών στη καθημερινή τους μετακίνηση.

Συγκεκριμένα,η Περιφερειακή μας θα συμμετάσχει στην εκδήλωση "Γνωρίζοντας τους σκύλους-οδηγούς" την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στα Λιθαρίτσια.

13.9.18 eu week1   13.9.18 eu week2

 

 

 

Click to listen highlighted text!