Καλωσήρθατε στη ιστοσελίδα μας επιλέξτε το κείμενο προς φωνητική ανάγνωση και πατήστε το εικονίδιο με το ηχείο   Click to listen highlighted text! Καλωσήρθατε στη ιστοσελίδα μας επιλέξτε το κείμενο προς φωνητική ανάγνωση και πατήστε το εικονίδιο με το ηχείο

Ένα πρωτοποριακό μα κι εξίσου σημαντικό ομαδικό εγχείρημα εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για τη δημιουργία της μονάδας προσβασιμότητας και κοινωνικής στήριξης των φοιτητών με αναπηρία καθώς κι εκείνων που προέρχονται από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες γενικότερα.

Για τα ίδια τα εγκαίνια αλλά και για το άνοιγμα της μονάδας πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο χώρο της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου με κεντρικούς ομιλητές ανθρώπους με βαθιά γνώση κι ευαισθησία.  Ο καθένας τους ανάλογα με την ιδιότητα του ανέπτυξε διάφορες πτυχές της ζωής ενός φοιτητή με αναπηρία, κι επικεντρώθηκε στις σοβαρές κι όχι λίγες δυσκολίες που θα προκύψουν από την πρώτη κιόλας μέρα της φοίτησης του στο πανεπιστήμιο, ως και την τελευταία προκειμένου να περατωθούν με επιτυχία κι αξιοπρέπεια οι σπουδές του.

Η μονάδα έχει ήδη αρχίσει να εξοπλίζεται επαρκώς για να καταστεί αποτελεσματική κατά το δυνατό, ενώ διατυπώθηκε η πρόθεση να επεκταθεί και σε άλλα πεδία αυτός ο εξοπλισμός. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από τον χώρο της αναπηρίας, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα ν προτείνουν προσθήκες και βελτιώσεις που οπωσδήποτε θα βοηθήσουν το έργο της μονάδας και θα επιτρέψουν στους εν δυνάμει φοιτητές να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα τους στη μόρφωση.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το link με την συνέντευξη που παραχώρησε η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής μας.

https://www.youtube.com/watch?v=Sj_K2ive2X0

Click to listen highlighted text!