Καλωσήρθατε στη ιστοσελίδα μας επιλέξτε το κείμενο προς φωνητική ανάγνωση και πατήστε το εικονίδιο με το ηχείο   Click to listen highlighted text! Καλωσήρθατε στη ιστοσελίδα μας επιλέξτε το κείμενο προς φωνητική ανάγνωση και πατήστε το εικονίδιο με το ηχείο

Μια από τις βασικότερες και σημαντικότερες επιδιώξεις μας αποτελεί πάντα η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των νεαρών ατόμων και κυρίως των παιδιών σχετικά με τα θέματα που αφορούν στη ζωή των ανθρώπων με μικρότερη ή μεγαλύτερη απώλεια όρασης. Έτσι, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της κοινωνικής αλληλεπίδρασης μαζί τους, προχωρήσαμε στη δημιουργία και προώθηση μιας επιστολής προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Περιφερειακής. Μέσα από αυτήν προτείναμε την πραγματοποίηση ορισμένων σύντομων κι ευέλικτων παρουσιάσεων στις σχολικές αίθουσες. Το θέμα τους θέλαμε να είναι ο τρόπος προσέγγισης στη ζωή όλων όσοι έχουν οπτική αναπηρία, ώστε να μπορέσουμε να καταδείξουμε πόσο όμορφα και ποιοτικά μπορούν να ζουν οι άνθρωποι αυτοί, αλλά και πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν την επαφή με όσους δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν αρχίσαμε να εισπράττουμε τη θερμή ανταπόκριση στην πρόταση μας αυτή. Μέσα σε λίγες μέρες πραγματοποιήσαμε δύο επισκέψεις. Πρώτα πήγαμε να συναντήσουμε τους μικρούς μας φίλους που φοιτούν στο 24ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, κι αμέσως μετά εκείνους  που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Γαβριάς στην Άρτα, που με τη σειρά τους φιλοξένησαν επίσης και τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Λουτροτόπου. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί μας αγκάλιασαν θερμά από την πρώτη στιγμή, κάνοντας μας μέρος της παρέας τους, επιτρέποντας μας παράλληλα να τους μιλήσουμε ανοιχτά για κάθε πτυχή της ζωής μας. Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από πολλούς τομείς της καθημερινότητας όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η τεχνολογία, η κινητικότητα, και βέβαια το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille. Φροντίσαμε να έχουν έντονα διαδραστικό χαρακτήρα προτρέποντας παράλληλα τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις που αποδείχτηκαν γόνιμες και στοχευμένες. Στο τέλος της κουβέντας μάλιστα, τα καλέσαμε να γράψουν και να διαβάσουν κι εκείνα με τον δικό μας τρόπο, κάτι που έκαναν με χαρά. Και είναι αυτή η κοινή χαρά που θα μας ωθεί πάντα να προσπαθούμε να βρισκόμαστε κοντά τους και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για αυτά.

3.12.19 par2   3.12.19 par1
Click to listen highlighted text!