Καλωσήρθατε στη ιστοσελίδα μας επιλέξτε το κείμενο προς φωνητική ανάγνωση και πατήστε το εικονίδιο με το ηχείο   Click to listen highlighted text! Καλωσήρθατε στη ιστοσελίδα μας επιλέξτε το κείμενο προς φωνητική ανάγνωση και πατήστε το εικονίδιο με το ηχείο

Πιστοί στην υπόσχεση μας όχι μόνο προς τα νεαρότερα μα και προς τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη του συνδέσμου μας πως θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τα βοηθήσουμε να εκπαιδευτούν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επισκεφθήκαμε τον διευθυντή των Δημόσιων ΙΕΚ για τα Ιωάννινα κύριο Αλεξίου. Του εκθέσαμε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε γύρω από τα θέματα της τεχνολογικής κατάρτισης εστιάζοντας από τη μια στον μεγάλο αριθμό των ενδιαφερομένων κι από την άλλη στην πλήρη αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επίλυση του συγκεκριμένου αυτού προβλήματος. Πρόθεση μας ήταν να διαμορφώσουμε και να στελεχώσουμε δύο τμήματα ειδικής αγωγής εκμάθησης υπολογιστών, ένα για τα μικρότερα κι ένα για τα μεγαλύτερα μέλη. Με χαρά μας ενημέρωσε πως ήδη έχει δρομολογηθεί και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την λειτουργία ενός Δημοσίου Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Κατάρτισης ειδικής αγωγής, (ΔΙΕΚ), για τα άτομα με αναπηρία στα Ιωάννινα, προτείνοντας μας παράλληλα να προωθήσουμε το αίτημα μας για την ένταξη σε αυτό και ενός προγράμματος εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης. Ακολούθως μας παρέπεμψε στην βουλευτή Ιωαννίνων κυρία Μαρία Κεφάλα, ως η πιο αρμόδια για το θέμα αυτό.
Η συνάντηση λοιπόν μαζί της ορίστηκε αμέσως μετά και πραγματοποιήθηκε χωρίς καμιά καθυστέρηση μέσα σε κλίμα θερμό. Η χαρά μας για την ταχύτατη ανταπόκριση της ήταν μεγάλη, αφού έγινε εύκολα κατανοητό πως ο στόχος μας ήταν και είναι κοινός. Λάβαμε τη διαβεβαίωση της πως θα προωθήσει το αίτημα μας κάνοντας κάθε απαραίτητη ενέργεια για το σκοπό αυτό.
Τέλος, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση μας ενημερωθήκαμε και για την επερώτηση του κυρίου Γιώργου Αμυρά, Βουλευτή Ιωαννίνων, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέος, ακριβώς για το ίδιο ζήτημα.
Ο κ. Αμυράς ζήτησε την έγκριση λειτουργίας ενός (ΔΙΕΚ) ειδικής αγωγής για την πόλη των Ιωαννίνων αφού δύο ανάλογα Ινστιτούτα λειτουργούν ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.
Θέλουμε να ελπίζουμε πως οι συντονισμένες αυτές προσπάθειες όλων θα φέρουν άμεσα και το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την παροχή εκπαιδευτικών δεξιοτήτων στα άτομα με οπτική αναπηρία, οι οποίες με τη σειρά τους θα συντελέσουν στην ενίσχυση τους κοινωνικά κι επαγγελματικά.

Click to listen highlighted text!